HandelsløsningenNy bruker? Glemt passord? Support

STARK GROUP annonserer ny eier

Pressemelding fra STARK GROUP 10.11.2017

STARK GROUP, den største nordiske distributøren og forhandleren av byggematerialer, får ny eier. Det er kapitalfondet Lone Star som har kjøpt selskapet som står bak STARK i Danmark og Grønland, STARK Finland, Beijer Byggmaterial i Sverige og Neumann Bygg i Norge. Det ble annonsert i dag på børsen i London. Kjøpesummen er opplyst til 1.025 millioner Euro.

STARK GROUPs nye eier, Lone Star, er et amerikansk privat kapitalfond fra Dallas, Texas, stiftet i 1995. Siden midten av 2000-tallet har Lone Star økt sine investeringer i Eurosonen med særlig fokus på utviklede markeder. Det er dermed god synergi med kjøpet av STARK GROUP i dag.

“I dag er en veldig god dag for STARK GROUP, og vi står utrolig sterkt med vårt klare fokus på de profesjonelle håndverkerne og en sterk strategi. Det er et solid fundament å arbeide videre på, med vår nye eier. Det har vært et stort privilegium å ha arbeidet med Ferguson. Det har vært et godt samarbeid, og samtidig gleder det meg å kunne styrke vår fremtidige virksomhet og posisjon i Norden med Lone Star. De resultatene vi har oppnådd gjennom de siste 14 måneders turnaround kan vi nå i felleskap bygge videre på. Jeg er glad og ser veldig lyst på STARK GROUPs fremtid” sier Søren P. Olesen, CEO hos STARK GROUP.

STARK GROUP har i inneværende forretningsår opplevd en vekst på 5,4% og en forbedring av bunnlinjen på 28%.

STARK GROUP og Ferguson besluttet etter en større strategisk analyse, å innlede en salgsprosess, som ble annonsert i april 2017. Analysen tydeliggjorde at det kun var få synergier med Fergusons kjernevirksomhet i VVS-industrien og STARK GROUPs markante profil som distributør og forhandler av byggematerialer.

John Martin, CEO Ferguson plc, uttaler: “Søren P. Olesen og hans team i Norden har gjort et veldig godt stykke arbeid i løpet av det siste året, på tross av den betydelige usikkerheten som følger av salgsprosessen. Som et sterkt lag har de generert solid vekst og jeg er meget stolt av resultatene deres. Jeg vil gjerne takke alle våre kollegaer i regionen for deres harde arbeid i hele perioden. Jeg vet at de vil sikre en bærekraftig fremtid for STARK GROUP, og jeg tror at de vil gå fra en sterk posisjon til enda større suksess. Vi ønsker våre nordiske kollegaer suksess i fremtiden.“

Handelen er betinget av godkjennelse fra de relevante konkurransemyndigheter. Med forbehold om dette, forventer STARK GROUP at transaksjonen vil avsluttes i 1. kvartal 2018.

PRESSEKONTAKT FOR STARK GROUP:
Kontakt vennligst STARK GROUPs pressetelefon på tlf.: + 45 27 79 98 73 for ev. ytterligere informasjon, foto og intervjuforespørsler.